Belediyemizden Aşure Günü Etkinliği

Belediyemiz, halkımız arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşliği arttırmak için her yıl geleneksel hale getirdiği aşure günü etkinliğini gerçekleştirdi. Belediyemiz personelleri tarafından yapılan aşure, İlçemizde bulunan bütün Camilerimizin bahçesinde Cuma namazı çıkışı halka ikram edildi.

“Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, Kur'an-ı kerimde kıymet verilen aylardan biridir. İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Hicri senenin ilk ayı olan Aşure günü ise Muharrem ayının 10. günüdür. Aşure bu ayın en kıymetli günüdür. Allah’ u Teâlâ birçok duaları bugün kabul etmiştir. Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bu günde Cenap-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuştur. Her kim aşure gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.”