Dazkırı Türkü ve Şiir Gecesi

Dazkırı Belediyesi, Dazkırı Kaymakamlığı, Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Derneğiyle ortaklaşa düzenlenen 2. Dazkırı Türkü ve Şiir Gecesi 18 Şubat Çarşamba günü belediye düğün salonunda gerçekleştirildi.

Dazkırı Kaymakamı M.Beşir NURSAÇAN, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK, İlçe Emniyet Amiri Hasan AVCI’nın yanı sıra Evciler Belediye Başkanı Saim ÖZER, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, Meclis Üyelerimiz ve Evciler ile Bozkurt Meclis Üyelerinin de katıldığı Türkü ve Şiir Gecesi belediye personelimiz Hasan DURUHAN’ın sunumuyla ; geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz değerli personelimiz Mürsel BAĞCI ve hunharca katledilen Özgecan ASLAN’ı anarak başladı. YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdulkadir USLU’nun açılış konuşmasının ardından Başkanımız İsmail TAYLAN ve Dazkırı Kaymakamı M.Beşir NURSAÇAN konuşmalarını yaptılar.

YAZ-AR-BİR Genel Sekreteri Sadık DAĞDEVİREN’in sunuculuğuyla Aşık Ayten GÜLÇINAR, Ozan Nihat SÖNMEZ, Türk Halk Müziği Sanatçılarımız Hasan ARZUMAN ve Mehmet DAĞAL ; Şairlerimiz Abdulkadir USLU, Ahmet SARI, Ali TULUK, Bülent AÇIKGÖZ, Gültekin ŞAHİN, Hakan KURTARAN, Hüsamettin TAT, İbrahim ÇAMALAN, İsa İNAN, İsmail GÖKÇE, Melahat KUZU, Meral GÖKKAYA, Merve TANRIKULU, Muhammet KAHRAMAN, Mustafa KAYALI, Mustafa KÜTÜKÇÜ, Naciye KINLI, Ramazan EFE, Reyhan KARAALP, Sevim AYHAN, Şerif KUTLUDAĞ, Veli AYKAR, Yakup PEKEL tek tek sırasıyla sahnede çağırıldılar.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve YAZ-AR-BİR Derneği yönetimiyle ortaklaşa yapılan şiir yarışması sonucunda 1. Meltem TULUK, 2. Battal Furkan DEMİRSOY, 3. Arzu AKKAYA seçilmiş olup hediyeleri Dazkırı Kaymakamı M.Beşir NURSAÇAN tarafından takdim edilmiştir.

Türkü ve Şiir gecesi YAZ-AR-BİR derneğinin sanatçı, şair ve protokole teşekkür belgesi ayrıca Başkan TAYLAN’ın katılımcılara teşekkür belgesi ve hediyeler vermesiyle sona erdi.