DEMOKRASİMİZE VE CUMHURİYETİMİZE HERZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ

15 Temmuz 2018 Pazar günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İlçemiz Merkez Halil İbrahim Sönmez Camisinde öğle namazına müteakip Mevlidi Şerif okundu. Mevlidi Şerif sonrası Belediyemiz tarafından tüm halkımıza pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Akşam Programı etkinliğine, İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, Cumhuriyet Başsavcısı İdris KOŞAR,İlçe Jandarma Komutan V. J. Asb. Kd. Bçvş. İnan DUYMAZ,İlçe Emniyet Amir V. Ramazan ÖNCÜ,Cumhuriyet Savcısı Mahmut ÇELİK, İlçe Müftüsü İsmail GEREN, Kurum ve Kuruluş Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri ve halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program Merkez Halil İbrahim Sönmez Cami yanında bulunan ve Belediyemizce hazırlanan platform, ses sistemi, projeksiyon cihazının hazırlanması ve bayraklarla süslenmesinin ardından bütün halkımıza bayrakların dağıtılması ile ilk olarak yürüyüş yapılarak başlandı. Cumhuriyet meydanından yürüyüş tamamlandıktan sonra alanda Cumhuriyet ve Demokrasi nöbeti tutulmaya başlandı. Gece boyu belediyemizce ikramlarda bulunuldu.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. İlçe Müftüsü İsmail GEREN tüm Şehit ve Gazilerimiz için dua okudu.AZTAL öğrencilerinden Kübra KIPIR “Millet var Millet Üstünde” ve Çamlık Ortaokulu 8 A öğrencilerinden Emirhan DURAN “Millete Bakın Hele” adlı şiirlerini okudular. 15 Temmuz Şehitlerimizin isimlerinin okunmasının ardından ilahiler okunması, Sinevizyon gösterimi ve akabinde Demokrasi nöbetiyle devam edip 00:13 te İlçemizin Bütün Camilerinden Sela okunarak program sona erdi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi günü İlçe Müftülüğümüzün Yaz Okulu Kuran Kursu öğrencileri ve hocaları tarafından ve aynı zamanda Merkez Halil İbrahim Sönmez Cami İmamı -Hatibi Abdülkerim ÖZ koordinatörlüğünde hazırlanan Şehitlerimizi Anma Özel Programı Belediye Düğün Salonumuzda gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, İlçe Jandarma Komutan V. J. Asb. Kd. Bçvş. İnan DUYMAZ, İlçe Emniyet Amir V. Ramazan ÖNCÜ,İlçe Müftüsü İsmail GEREN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü M.Uğur KARACOŞKUN, öğrenciler ve halkımızın katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Öğrencilerimizden Hayrullah ŞENKAYA Sela okudu. Feyza AYYILDIZ ve Büşra TURGUT isimli öğrencilerimiz Kuranı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Sinevizyon gösterimi izlendi.İlçe Kaymakamımız Mehmet KEKLİK günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrencilerimiz Nisa ERDURAN, Emine ARIKAN ve Buse SERT tarafından 30 Kuş isimli şiir okundu. Öğrencilerimizden Büşra ŞAHBAZ Biz Kısık Sesleriz isimli şiirini okudu. Halil İbrahim Sönmez Camisi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo izlendi. Öğrencilerimizden Muhammet Enes MERCAN İstiklal Marşımızın On Kıtasını seslendirdi. Betül ARIÇ isimli öğrencimiz dua yaptırdı. İlçe Müftümüz İsmail GEREN Bayrak ve Vatan Sevgisini anlatarak konuşmasının ardından öğrencilerimizden Rahil Ahsen ÖZ ve Zeynep Saliha ALTINAY’ın sunuculuğunu yapmış olduğu program sona erdi.