EKONOMİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İlçemizin ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilçede devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla Ekonomi Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakam Vekili Necdet UÇAR başkanlığında, Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ekonomi toplantısına Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, İlçe Jandarma Komutanı Fedat KAZMA, İlçe Emniyet Amir Vekili Mehmet CANGÜL, Milli Eğitim Müdürü Murat CEYLAN, İlçe Özel İdare Müdürü Yunus KORKMAZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Çağatay ÖZCAN, Ziraat Bankası Şube Müdürü Erhan CIRIK, Esnaf Odası Başkanı Ömer Ali KESKİN, Küçük Sanayi Başkanı Hüseyin ŞENTÜRK, Alkim Alkali Kimya AŞ. Maden Mühendisi Mahmut ESER, Estuz AŞ. sorumlusu Umut TUYUN, Tarım Kredi Yem Müdürü M.Fatih ADIGÜZEL, Yavuzlar Balık Müdürü Nejdet YAVUZ, Çiçekler Beton adına Hüseyin GÜRPINAR katıldı.

Başkanımız İsmail TAYLAN; Sanayi kuruluşlarını artırıp istihdam sağlayacağımızı belirtirken sanayi kuruluş temsilcilerimize de her zaman yardım etmeye hazır olduğunu dile getirdi. Ayrıca sanayi yollarının düzeltildiğini belirten Başkanımız; yeni bir sanayi yolu projesiyle ilçe merkezine girmeden doğrudan ve daha kolay bir şekilde fabrikalara gidilebileceğini söyledi. Aynı zamanda üniversiteye de değinen Başkan TAYLAN; mevcut üç bölümümüze ilave olarak üç bölümün daha açılacağını ve bu bölümlerin belirlenmesinde yine böyle bir toplantıda sanayi kuruluşlarımızla ortak bir karar vermenin ilçemiz açısından daha faydalı olacağını belirtti. Sanayi kuruluşlarından gelen çöp alanı ile ilgili şikayet üzerine, “ Ayrıştırma için Dinar Belediyeler Birliğinde yıllardır bir çalışma yapmak için uğraşmaktayız fakat bir türlü sonuca ulaşamadık lakin ben bizzat Dazkırı Belediyesi adına ayrıyeten bir fona başvurdum inşallah bu kanayan yaramıza bir çözüm bulacağız.” dedi.

İlçe Ekonomi Toplantısında; ilçede devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ele alındı. Organize Sanayi Bölgesi’nin son durumu ve parselasyon çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı. Emniyet ve asayiş, işsizlik, istihdam vb. konular dile getirildi. Kurum ve kuruluşlarının istek ve önerileri dinlenerek çözüm yolları hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.