Haşerelerle Mücadele

Dazkırı Belediyesi tarafından sivrisinek, karasinek, larva ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden, zararlı haşereler ile mücadele etmek için belli aralıklarla ilçemiz sokaklarında ve çöp konteynırlarında ilaçlama gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda ahırlar ve gübrelikler de ilaçlanarak çoğalmalarına engel olunuyor.

Kullanılan ilaçlar insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlardır.

Başkan TAYLAN, “Çöpler suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynırlara bırakılmalıdır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkmayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir.” dedi.