ÖĞRENCİLERİMİZİN KARİYER BELİRLEMELERİNE BAŞKANIMIZDAN DESTEK

İlçemiz Çamlık 8.Sınıf öğrencileri ve Sınıf Öğretmeni Emel Gaye ÖZKARA önderliğinde Meslek Tanıtım Günleri ve Kariyer Planlama Etkinliği kapsamında belediyemizi ziyaret ettiler.Belediyemiz toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, Birim Amirlerimiz ve Belediye Personelimizin katılımı ile gerçekleşti.

Kariyer planlama ve meslek seçiminde doğru bir üniversitenin etkisi olduğu kadar hangi liseden üniversite ve mesleğine ilerleme kararını verecek olan ortaokul son sınıf çocuklarımız, belediyemiz bünyesinde hangi mesleklerimizin bulunduğunu ve bu meslekleri hangi yolları izleyerek edinebileceklerini sordular. Öncelikle Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN belediyenin görev ve yetkilerine değinerek sonrasında belediye bünyesinde nasıl çalışır sorumlulukları nelerdir sorusunun cevabını gençlerimize verdi. Sonrasında toplantıda bulunan birim amirlerimiz ve personelimizin yapmakla mükellef oldukları görevlerini dinleyerek bu meslekleri ne şekilde edinebileceklerini, artılarıyla eksileriyle neler olduklarını öğrendiler.

Toplantı sonrasında öğrencilerimize sunulan ikramlar eşliğinde başkanımız sohbet esnasında öğrencilerimizin hayallerinde hangi meslekler olduğunu sorarak, meslekler üzerine yorumlar ve tavsiyelerde bulundu.