23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97’nci yıldönümü Dazkırı ilçemizde düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

İlk tören Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından hava şartları nedeni ile program sona erdi.

Hava şartları nedeni ile 25.04.2017 tarihine ertelenen kutlama programı Belediye Kültür Merkezi arkasında bulunan Cumhuriyet Alanında düzenlendi. Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. Dazkırı Kaymakam Vekili Necdet UÇAR ve Dazkırı Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat CEYLAN yaptı.

Cumhuriyet İlkokulu birinci sınıf öğrencileri ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı ront gösterisini Çamlık Ortaokulu öğrencileri ise halk oyunlarını sundular. Alkim İlkokulu öğrencilerinden Hasibe Esma ŞENKAYA, Emine KAPLAN ve Ebrarsu ÇAKIROĞLU ’23 Nisan’ isimli şiiri okudular. Alkim Ortaokulu öğrencileri ‘Zumba’, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ‘Dünya Çocukları’ Çamlık Ortaokulu öğrencileri ‘Ege Çifte Telli’ ve ‘Erik Dalı’ oyunlarını sundular.

Halk Eğitim Merkezi kapsamında Müzik Öğretmeni Müslim Ali ÇETİN tarafından Keman Grubu gösterilerini sunarken İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Cennet Sude KILINÇ ‘Hürriyet Bayramımız’ isimli şiiri okudu.

Tören 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir yazma ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle sona erdi.