BİZ KİTAP OKUYORUZ PROJESİNDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Dazkırı Kaymakamlığı, Dazkırı Belediye Başkanlığı ve Dazkırı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen ‘Biz Kitap Okuyoruz’ projesi ödül töreni programında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Dazkırı Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programa Dazkırı Kaymakamı M.Beşir Nursaçan, Garnizon Komutanı Murat Dirican, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, İlçe Emniyet Amir Vekili Yasin Gündoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ceylan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam M.Beşir Nursaçan, İstanbul Veznecilerde meydana gelen patlama sonucu şehitlerimizin olduğunu ve üzücü günler yaşadığımızı belirterek şunları söyledi: “Öncelikle şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve milletimize başsağlığı diliyorum. Projemiz yaklaşık üç ay sürdü. İlçemizde eğitim ve öğretime devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden 1.176 öğrenci projemize dâhil oldu. Projede 11.370 kitap okunurken bu kitapların sayfa toplamı 619.521 olmuştur. Bu rakam Dazkırı İlçe Halk Kütüphanemizin tüm kitaplarının neredeyse tamamı okunması anlamı taşımaktadır. Yılda bir Japon 25 kitap, Finli 16 Kitap, Fransız 7 kitap okurken, Türkiye’de ise 6 kişiye yılda 1 kitap düşmektedir. Proje ile Dazkırı’mız da 3 ayda kişi başına düşen kitap sayısı 8 oldu. Projede büyük emekleri olan Dazkırı Belediye Başkanımız İsmail Taylan’a, milli eğitim camiasına, öğrencilere ve maddi destekte bulunan esnaf ve sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından ‘Kitap’ adlı klip ve projeyi anlatan slâyt izlendi. Kitap ve okuma ile ilgili doğaçlama skeç sahnelendi. Denizli Gençlik Merkezi Müzik Grubu mini bir dinleti sundu. Dinleti sonunda ödül törenine geçildi.

Biz Kitap Okuyoruz projesinde Dazkırı Kaymakamı M.Beşir Nursaçan dereceye giren Çamlık Ortaokulu öğrencisi Simay Sezer’e bisiklet, Dazkırı Anadolu Lisesi öğrencisi Hacer Eren’e tablet ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kutluay’a saat ödülünü verdi.

Garnizon Komutanı Murat Dirican dereceye giren Yüreğil Koralkim İlkokulu öğrencisi Gülsümnaz Aydın’a bisiklet ödülünü verdi.

Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan dereceye giren Dazkırı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Hacıfazlıoğlu’na bisiklet, Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi öğrencisi Damla Aslan’a saat ödülünü verdi.

İlçe Emniyet Amir Vekili Yasin Gündoğan dereceye giren Karaağaçkuyusu öğrencisi Sultan Çetiner’e bisiklet, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ceylan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Semih Çoban’a bisiklet, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uğur Karacoşkun Yüreğil Koralkim İlkokulu öğrencisi Azra Nuray İlhan’a bisiklet, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Gölcü İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Cennet Sude Kılınç’a tablet ödüllerini verdiler. Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.