Dazkırı Belediyesi İlkleri Yaşamaya Devam Ediyor

Dazkırı Belediyesi ilkleri yaşamaya devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde ilk bayan başkan vekili ile tarihini değiştiren Dazkırı Belediyesi, işçilerini sendikalı yaparak tarihini değiştirmeye devam ediyor. Dazkırı Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi sonunda Dazkırı Belediyesinde 4857 Sayılı Yasa kapsamında çalışan işçiler sendikalı oldu. 2014 ile 2016 yıllarını ve 16 Belediye işçisini kapsayan sözleşmeye göre işçi maaşlarına yüzde 15 ile 20 arasında zam yapıldı ve bazı sosyal haklar verildi. Toplu iş sözleşmesi imza töreni, Belediye – İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin ile Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan arasında Dazkırı Belediyesinde gerçekleştirildi.

Törene Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan,Belediye – İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, Belediye – İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Selman, Dazkırı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Celil Bağcı, Mali Hizmetler Müdürü Fatih Yıldız ve Dazkırı Belediyesi işçileri katıldı. Şube Başkanı Yücel Şahin sözleşmedeki maddeleri açıklayarak işçileri bilgilendirdi.

Belediye – İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin “İmzalanan toplu sözleşme ile işçi maaşlarını yüzde 15 ile 20 arasında arttırılması, işçi haklarının iyileştirilmesinden dolayı mutluluk duyuyorum.Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan’a da bizimle bu toplu sözleşmeyi imzaladığı için teşekkür ediyorum. ”dedi.

Başkan Taylan “ Biz işçilerimize şimdiye kadar verilmemiş,anayasal hak olan sendikalaşma hakkını verdik. Her zaman işçinin emekçinin yanındayız.” dedi