Dazkırı Belediyesi Toplu Sünnet Şöleni

İlkini düzenlemiş olduğumuz Dazkırı Belediyesi Toplu Sünnet Şölenimiz 18 Temmuz 2015 günü yapıldı. 39 çocuğun sünnetleri Dinar Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.

Şölen bayramın ikinci günü gündüz saat 11:00 de Belediye Düğün Salonu arkasında halkımızın yemekli düğünlerde kullanacak olduğu yeni yerimizde, yemekli mevlitle başlamıştır. Aynı zamanda bayramlaşmanın da burada gerçekleştirildiği şölenimizde yemek verilmesinin ardından sünnet çocuklarımızı atlara bindirerek sonrasında konvoy yapılmasıyla gündüz programımız bitmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu KÖKSAL, Evciler Belediye Başkanı Saim ÖZER, Evciler Belediye Meclis Üyeleri ve Dazkırı Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra halkımızın ve bayram dolayısıyla gelen gurbetçi hemşehrilerimizin de yoğun katılımıyla, gecemiz saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlamıştır.

Maksat Sanat Merkezinden Sayıl ve Okan ikilisinin sahne almasıyla çocuklarımız balon gösterileriyle çoşup eğlenmişlerdir. Gösterinin finalinde balonlarla Ay ve Yıldız yapılıp Başkanımız İsmail TAYLAN’a takdim edilmiştir. Sonrasında Başkan TAYLAN, Sayıl ve Okan ikilisine teşekkür edip plaket takdim ederek konuşmasını yapmıştır.

Başkan TAYLAN ; “Bu sene ilkini düzenlediğimiz ve önümüzdeki senelerde geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz Toplu Sünnet Şölenimize hepiniz hoşgeldiniz… Öncelikle Toplu Sünnet Şölenimize katkı sağlayan halkımıza , Dinar Devlet Hastanesine, Belediye Meclis Üyelerimize ve belediye personelimize bir kez de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu şölenle belediyemiz olarak bir sosyal etkinliği daha gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz 16 aydır bu şekilde sosyal ve ekonomik projeleri tek tek hayata geçiriyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz . Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı kutluyor iyi eğlenceler diliyorum…” dedi.

Başkan TAYLAN’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu KÖKSAL da konuşmasını gerçekleştirdi. “TBMM de şahsıma ayarlanan oda sadece benim değil siz değerli halkıma da aittir, göreve geldiğimden bu yana telefon numaramı değiştirmedim, benim yapabileceğim ne varsa yardımcı olmaya hazırım.” dedi.

Konuşmaların ardından sünnet çocuklarının takı merasimine geçildi. Milletvekilimiz, Başkanımız ve meclis üyelerimiz tüm sünnet çocuklarına sahnede altın takarak geleneği bozmadılar.

İkinci olarak Yeteneksizsiniz yarışmalarından tanıdığımız Seda – Erdener Show ikilisi sahne alarak taklitleri ve danslarıyla Dazkırı halkını çoşturdu.

Gecenin finalinde Şarkılarıyla ve Türküleriyle halkımızın yoğun ilgi gösterdiği Ankaralı Ayşe sahne aldı. Halkla iç içe bir konser veren Ankaralı Ayşe, Dazkırı’yı ne kadar çok sevdiğini defalarca dile getirdi. Seyirciyi çok seven Ankaralı Ayşe sahnede yerinde duramayarak sürekli halkın içine girerek hem fotoğraf çektirdi hem de şarkılarını söyledi. Konser bitiminde Başkanımız İsmail TAYLAN Ankaralı Ayşe’ye teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. Ankaralı Ayşe kendini böylesine güzel bir toplulukla ve Dazkırı Halkıyla buluşturduğu için Başkan TAYLAN’a teşekkür ederken, Başkan TAYLAN da şölene katılan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.