DAZKIRI BELEDİYESİ ÜRETİYOR

İlimizin ismini aldığı Afyon bitkisinin ürünü olan haşhaş ilçemiz ve ilimiz genelinde eski yıllarda ezilerek sade olarak yenilir veya haşhaşlı börek ve katmer yapılırdı.

Unutulmaya yüz tutmuş bu yiyeceğimizi Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz üretim tesisimizde üretimini yaprak öncelikle 28-30 Mart 2018 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Antalya City Expo 8.Antalya Şehircilik & Teknolojileri Fuarında tanıtımını yapacağız. Sonraki günlerde ilçemizden başlayarak ülkemizin her köşesine ulaştırıp bu leziz ve sayısız faydası olan yiyeceğimizi bütün vatandaşlarımızın tadımına sunacağız.

Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN; Geliştirmiş olduğumuz bu yeni projemiz ile belediyemize gelir getirmesinin yanında, ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması, ilçemiz ve çevresinde üretilen Afyon kabuğunun Toprak Mahsulleri Ofisince alındıktan sonra içinde bulunan haşhaşın belediyemizce alım garantisi verilerek ilçemiz ve çevresinde üretim yapan çiftçilerimize de destek olması açısından da çok önemli olduğunu söyledi.