Haşerelerle Mücadele

Bu yıl mevsimsel değişiklik nedeniyle yağmurların Temmuz ayı ortalarına kadar devam etmesi belediyemizin larva mücadelesinin etkisini azalttığından dolayı, yaz başında özellikle kara sineklerin çoğalmasına rağmen haşereyle mücadelede başarılı olunmuş, bu günlerde % 90 oranda sinekler azaltılmıştır.

Dazkırı Belediyesi, sivrisinek,karasinek ve hamam böceği gibi halk sağlığını tehdit eden zararlı haşereler ile mücadele etmek için gün boyu sokak sokak dolaşarak ilaçlama gerçekleştiriyor. Aynı zamanda ahırlar ve gübrelikler de ilaçlanarak çoğalmalarına engel olunuyor.

Kullanılan ilaçlar insana ve doğaya saygılı diğer canlılara zarar vermeyen, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiye ettiği ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ilaçlardır.

İlaçlamanın yanı sıra halkımıza da duyuru da bulunan Başkan TAYLAN “Çöpler suyu akmayacak şekilde ağızları bağlı poşet içerisinde konteynerlere bırakılmadır. Kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ve çatlakları hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmalı, sık sık badana yapılmalıdır. Bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerler kilitli ve kapalı tutulmalıdır. Sivrisinek üremesinin önüne geçilmesi amacıyla açıkta su bırakılmaması ve dolu su kaplarının boşaltılması gerekmektedir” dedi.