İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİK

Dünyanın, 21.yüzyılda karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlarından biri güvenli enerji tedariğidir. Günümüzde, ülkelerin enerjiyi üretme ve kullanma biçimi sürdürülebilir değildir. Bunun en açık kanıtı insan kaynaklı iklim değişikliğidir. Enerji tüketiminin 1990-2008 yılları arasında %40 oranında arttığı dünyada, enerjinin %80'i fosil kaynaklıdır. Fosil yakıtlara bağımlılık ekonomiye yük oluşturmanın yanı sıra iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının atmosferde birikmesine de yol açar. İklim değişikliğinin hem insanlık, hem de gezegenimiz için geri dönülemez sonuçlara yol açmasını önlemek için küresel ısınmayı 1,5 derecenin altında tutmamız gerekiyor.

2002 yılından beri dünya çapında düzenlenen bu etkinliğe Dazkırı Çamlık Ortaokulumuzun önerisiyle bizde Dazkırı Belediyesi olarak “Dünya Saati” kampanyasına katılarak hizmet binamızın ışıklarını 20:30-21:30 arasında 1 saatliğine kapatıp iklim değişikliğine dikkat çektik. Aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynağı olan, iklim değişikliğine olumsuz etkisi bulunmayan Güneş Enerjisi Projemizle de hem ilçemize hem ülkemize enerji yönünden fayda sağlayacağımızı belirten Başkan TAYLAN, iklim değişikliklerinin şimdiden insanlığı etkilediğini; dikkat edilmezse gelecek nesillerin daha büyük sıkıntılar yaşayacağını belirterek tüm insanlığı gereksiz enerji tasarrufundan kaçınmaları için uyardığını dile getirdi.