İMAR KOMİSYONU RAPORU

Saati:

07.06.2024

İMAR KOMİSYONU RAPORU

Konu: İlçemiz Uygulama İmar Planında muhtelif parsellerde İmar Plan Değişikliği yapılması

Komisyonun İncelemesi: Konu Belediye Meclisimizin 07/06/2024 tarihli toplantısında 2 nci gündem maddesi olarak görüşülüp, imar komisyonumuza havale edilen, İlçemiz İlçe Uygulama İmar Planında muhtelif parsellerde İmar Plan Değişikliği hususunu teşkil ediyordu.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Teklif üzerine komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde;

Komisyonumuzca incelenen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği çalışması kapsamında mevcut imar planımızda yaşanılan aksaklıkları gidermek hedeflenmiştir. Plan çalışması kapsamında değerlendirilmek üzere; Esentepe Mahallesinde mevcut imar planında 60.50m yüksekliğinde olan konut alanlarının yapılaşma düzeni ve ilçenin sosyal yapısı dikkate alınarak 30.50m yüksekliğine düşürüldüğü, Yeşilyurt mahallesi sınırları içinde mevcut imar planında bitişik nizam yapılaşma düzeni önerilen imar adalarının mevcut parsel düzeni ve yapılaşma durumu dikkate alındığında ayrık nizam 4 kat olarak yeniden düzenlendiği, sanayi bölgesi içinde sanayi adası içerisinde kalan taşıt yolunun yeniden düzenlendiği ve kadastro yenilemesi sonucu oluşan yeni mülkiyet sınırları dikkate alınarak kadastro-imar hattı uyumsuzlukları yeni mülkiyet durumu dikkate alınarak yeniden düzenlendiği, Esentepe mahallesinde cami alanında bulunan imar adasının çekme mesafelerinin yeniden düzenlendiği tespit edilmiştir.

Hazırlanan imar planı revizyon çalışmasının 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve ekleri doğrultusunda uygulamaya yönelik olarak hazırlanmış olduğu tespit edilmiştir.

İlçe İmar Planının 1/1000 ölçekli M23-B-08-D-1-B, M23-B-08-D-2-D, M23-B-08-A-3-A, M23-B-08-A-3-B, M23-B-08-A-3-Z-C, M23-B-08-A-4-C, M23-B-08-A-2-D ve M23-B-08-D-1-C Uygulama İmar Planlarında muhtelif parsellerde İmar Plan Değişikliği yapılması Nilüfer ARSLAN’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile uygun görülmüştür.

5393 sayılı Yasanın 14-a ve 18-c maddelerine göre Belediyemiz Meclisinde görüşülerek karar verilmek üzere iş bu rapor tarafımızca düzenlenmiştir.

Ali ŞENKAYA

Sibel KÖSE