KADINLARIN HAKLARINI KORUMAK BİZİM VAZİFEMİZ

Bir toplumun medeniyet düzeyi o toplumun insanlara, özellikle kadınlara verdiği önemle, hakla ve sorumluluklarla değerlendirilmelidir. Ülkemizde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde 5 Aralık 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınan yasa çıkartılmıştır. O günden bu yana kadınlar, sosyal, kültürel, ekonomik, siyasal olarak yasalar önünde erkeklerle eşittirler. Ayrıca demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, çalışma alanlarının genişletilmesi, eğitim, sağlık, istihdam, hukuk, siyaset vb. alanlarda eşit fırsat imkanlarından yararlanmalarının sağlanması önem taşımaktadır. Fakat 1934 yılından bu yana ne ülkemizde ne de ilçemizde kadınlarımızın verilen haklarını kullanmaları çeşitli vesileler ile engellenmiştir. Biz daha göreve talip olduğumuz günlerde ilçemizin yönetiminde kadınların olmasının gereğini görmüş ilçemiz tarihinde hiç olmayan kadın Belediye Meclis Üyesi Adayları ile seçime girmiş ve belediyemiz yönetimine 2 kadın Meclis Üyesini kazandırmanın gururunu yaşamıştık. İlk yaptığımız projelerden olan Belediyemiz Kreşi ile tam gün hizmet vererek çalışmak isteyen kadınlara destek olmanın yanında kreşimizde 8 kadına istihdam imkanı sağlamıştık. Geçtiğimiz Mart ayında kadınlara özel sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz olan ”Haydi Kadınlar Sinemaya” ve Kadınlar Matinesinin ardından Kasım ayında düzenlediğimiz kadınlara özel Çanakkale Kültür Gezilerimiz ile ilçemizde şimdiye kadar hakkını alamayan kadınlarımıza bir nebze olsun bu haklarını vermeye çalıştık ve görev yaptığımız süre boyunca devam edeceğiz. Ayrıca belirtmek isterim ki ileriki dönemlerde yürüttüğüm görevimi kadın bir Belediye Başkanına devretmek beni dünyanın en mutlu insanlarından biri yapacaktır. Bu vesileyle 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.

İsmail TAYLAN