ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler günü ilçemizde, gündüz programı Dazkırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi akşam programı ise Belediyemiz tarafından beşincisi düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İlk program; 23 Kasım Cuma günü Alkim İlkokulu Eğitim ve Kültür Salonunda yapıldı. Programa; Dazkırı Kaymakamımız Gökay İÇEN, Dazkırı Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN, İlçe Emniyet Amiri Gökmen GÜL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program; Baş Öğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimiz adına saygı duruşu akabinde İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. ‘Geleceğe Işık Tutan’ video gösterildi. İlçemiz en genç öğretmeni sıfatıyla Ayşegül BAŞBUĞ öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Dazkırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa DEMİR günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Dazkırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Özlem KARGI şehit öğretmenlerimiz anısına hazırlanan slâyt eşliğinde ‘Ziller Çalacak’ isimli şiiri okudu. Adaylık sürecini başarıyla tamamlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. ‘Özel Bir Gün’ adlı video gösterimi izlendikten sonra emekli öğretmenlerimize Şeref Belgesi takdim edildi. İlçemiz öğretmenlerinin yer aldığı koro üç eser seslendirdi. ‘Öğretmenlerimiz Öğrenciliğe Özenirse’ isimli video gösterimi izlendi. “Zeki ama Çalışmıyor” isimli tiyatro oyununun ardından gündüz programı sona erdi.

Bu yıl Belediyemiz tarafından beşincisi düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı Dazkırı Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Akşam programının sunuculuğunu Doğukan ALSOY’un yaparken gece yemek ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KÜÇÜK günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Daha sonra Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN 24 Kasım Öğretmenler günü konuşmasını yaparak öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN konuşmasında “Sayın Kaymakamım, Cumhuriyet Başsavcım, Hâkime Hanımlarımız, Emniyet Amirimiz, değerli Meclis Üyelerim, çok kıymetli öğretmenlerimiz ve aileleri, sevgili çocuklar… Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz öğretmenler gününün akşam programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Evet, ne çabukta geçmiş beş yıl. İlk olarak 2014 yılı 24 Kasım’da başlamıştık ve beş yıl oluvermiş, bu günlere gelmişiz. 2018 yılı 24 Kasım olmuş. Her yıl mutlaka güzel günler yaşıyoruz ama benim en güzel yaşadığım günlerin başında gelen 24 Kasım Öğretmenler Günü’dür. Gündüzü ayrı güzel, akşamı ayrı güzel oluyor. Çünkü ilçemizde birlik, beraberlik mutluluk ve neşe var. Bu beni ayrıca mutlu ediyor. Geçen yıl öğretmenler günü programında da anlatmıştım. Öğretmenler gününün bende özel bir yeri var. Sizlerle birlikte 5 yıldır kutluyoruz. Ama ben 2013 yılının Eylül ayı sonunda adaylığım açıklandığında, siyasi olarak ilk ziyaretlerimi okullarımıza yapmıştık. Ve o zaman bütün öğretmenlerimize, kendimizi dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışmıştık. Neler yapacağımızı anlatmıştık ve o benim için milat olmuştu. O ilk yılımızdı. Ondan sonra orada söz vermiştik. Hangi kurum, hangi işi yapıyorsa, o kurumla birlikte iş birliği yaparak, o işlerin yapımında ve sorunların çözümünde, birlik beraberlik içinde olacağız demiştik. Bunun en başında Milli Eğitim camiası, okullarımız ve öğretmenlerimiz geliyor. 5 yıldır en faydalı olduğumuz işlerin Eğitim ve Öğretim alanında olduğunu düşünüyorum. İnşallah nice 5 yıllara ulaşmayı temenni ediyorum. Bu vesileyle; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önder, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz, öğretmenin emeklisi olmaz, öğretmen her zaman öğretmendir ve diğer bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.

Ardında; İlçe Kaymakamımız Gökay İÇEN bir konuşma yaparak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Emekli Öğretmenlerimizden Mesut OKTAY, öğretmenler günü ile ilgili şiir okudu. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde öğretmenlerin düzenlediği okullar arası voleybol turnuvasında birinci olan Ahmet Zübeyde Turba Anadolu Lisesi takım kaptanına, Dazkırı Kaymakamımız Gökay İÇEN, ikinci olan Yüreğil Ortaokulu takım kaptanına, Belediye Başkanımız İsmail TAYLAN ve üçüncü olan Kızılören Ortaokulu takım kaptanına, Cumhuriyet Başsavcısı Mutlu ÜLKER tarafından hediye çekleri verildi.

Öğretmenlerden oluşan Folklor Ekibi; Harmandalı ve Erik Dalı oyunlarını oynadılar. Yine öğretmenlerden oluşan koro 3 eser seslendirdi. Gecede; katılımcılar arasında çeşitli yarışmalar düzenlenerek kazananlara çeşitli ödüller verildi.

Daha sonra Sanatçımız Aydanur, seslendirdiği eserler ile davetlileri coşturdu. Davetlilerin şarkılara söyleyerek ve hareketli türkülere oynayarak eşlik etmesinin ardından gece sona erdi.